kép1

IV. Páduai Szent Antal-hét
Rajzpályázat

 

A röszkei Páduai Szent Antal Plébánia a röszkei Nemzeti Emlékmű felavatásához kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet általános iskolás diákok részére három korosztályban:

  1. 1-3. osztályosok részére
  2. 4-6. osztályosok részére
  3. 7-8. osztályosok részére

 

MOTTÓ: „EGY CÉLT FOGOK SZOLGÁLNI: A MAGYAR NEMZET ÉS MAGYAR HAZA JAVÁT.” (Bartók Béla)

2011 Húsvéthétfőjén a magyar országgyűlés új alaptörvényt fogadott el. Ugyancsak ebben az esztendőben Röszkén, a templomkertben Nemzeti Emlékművet állítunk fel a magyar történelem jeles dátumainak és az általuk jelzett eseményeknek a megjelölésével. Az új alaptörvény nemzeti hitvallásának szellemében kiemelt értéknek tartjuk, hogy „Szent István király ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette”, s hogy „népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit”. Ennek megfelelően becsüljük meg „örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, valamint a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit”. A pályázat témája Magyarország, a magyar nép és táj, valamint a magyar történelem értékeinek bemutatása.

A rajzok technikai követelménye:
színes ceruzával rajzolt kép

Pályázati követelmények:
Pályamunkák mérete: A/4-es rajzlap
Színezőt vagy másolt képet nem fogadunk el!
Mindenki csak egy pályamunkát küldhet be!
A rajzok hátlapján kérjük feltüntetni az alkotás címét, valamint a készítő nevét, osztályának megjelölésével.

Beküldési határidő: 2011. május 30. (hétfő)

Az elkészült pályamunkákat a röszkei plébánia címére kérjük eljuttatni, ill. személyesen is le lehet adni a hitoktatóknak.

Eredményhirdetés: 2011. június 4. (szombat)
Az egyes kategóriák első három helyezettje kap jutalmat és oklevelet! Továbbá mindenki, aki pályázott, ajándékban részesül!

<<<Vissza az előző oldalra Lap tetejére